Airco plaatsen

Professionele installatie

LD Installatiebedrijf zorgt voor de professionele installatie van jouw airco’s. Onze standaard installatieservice is inbegrepen bij de meeste aankopen. We leveren de benodigde installatiematerialen mee voor enkelsplit- of multisplit systemen. Vertrouw op ons deskundige team voor een perfecte installatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een efficiënte en betrouwbare airco-installatie.

Aandachtspunten bij installatie

Koelleiding
Standaard leveren we een 3 meter koelleiding, maar als je een langere leiding nodig hebt, kunnen we deze op maat maken tegen een kleine meerprijs.

Muurbeugel
Afhankelijk van je situatie kan de buitenunit op een plat dak of ondergrond staan, of gemonteerd worden aan een muurbeugel aan de gevel. Een staande plaatsing is inbegrepen, maar een muurbeugel is beschikbaar tegen een meerprijs.

Afwerking
Voor een nette afwerking bieden we witte afwerkgoten aan. We kunnen ook de aircoleidingen afwerken, afhankelijk van de situatie, tegen een kleine meerprijs. In sommige gevallen kunnen we niet-standaard passtukken gebruiken voor de afwerking.

Elektra
Aan de rechterzijde van de buitenunit bevindt zich een standaard snoer van ongeveer 3 meter (afhankelijk van het type airco). Er moet binnen dit bereik een geaard stopcontact aanwezig zijn voor de voeding. Op verzoek kunnen we de voedingskabel verlengen naar een nabijgelegen stopcontact. Voor split-units met een vermogen van 7,0 kW of hoger kan het nodig zijn om de meterkast aan te passen. Een elektricien kan deze aanpassingen uitvoeren, aangezien onze monteurs zich alleen bezighouden met de aansluiting van het systeem.

Doorvoer
De doorvoer naar buiten is niet inbegrepen. Bij steen, beton of gewapend beton is het de verantwoordelijkheid van de klant om hier zelf voor te zorgen, of we kunnen dit tegen een meerprijs leveren, omdat er dan watergekoeld geboord moet worden. Als het gat naar buiten in het dak moet worden gemaakt, is een dakdoorvoer nodig. Deze kan ook tegen een meerprijs gemonteerd worden voor daken met bitumen/dakleer of epdm.

Condensafvoer
Elke split binnenunit vangt vocht op in een condensbakje en voert dit af via een flexibele condensslang. Als het vocht naar boven moet worden afgevoerd, zoals via het dak, is een condenspomp nodig. Deze pompen kunnen tegen een meerprijs worden geïnstalleerd.

Hoogte
Voor zwaardere systemen (vanaf 5,0 kW) en/of bij extreme hoogtes kan onze standaard ladder (ca. 6 meter) niet voldoende zijn om de buitenunit naar boven te brengen. In dat geval zullen we de mogelijkheden vooraf met je bespreken.

Opties
Bij sommige systemen uit ons assortiment zijn extra opties beschikbaar, zoals een WiFi-module. Als deze niet standaard bij het airco-systeem wordt geleverd, kunnen we deze module tegen een meerprijs voor je installeren.

Info & Advies
Als je een airco-systeem wilt vervangen en oud materiaal hergebruikt kan worden, geef dit dan aan bij je aanvraag. We stellen dan een offerte op maat voor je op.

Let op: Bij het demonteren van je oude systeem is er een kans dat het oude gassen bevat, zoals CFK en HCFK, die niet mogen ontsnappen. Laat je systeem daarom demonteren en afvoeren door een vakman om emissie te voorkomen. Geef dit aan bij je aanvraag, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

BELANGRIJKE OPMERKING

Bij LD Installatiebedrijf begrijpen we dat elke situatie uniek kan zijn. Laat ons weten als jouw situatie afwijkt of als je extra materiaal nodig hebt, zodat we de prijs transparant kunnen houden. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte oplossing.

Wij kunnen niet garant staan voor de meegeleverde materialen van airco systemen die je elders hebt gekocht.